dilluns, 14 de març del 2011

Mango

Nom: Brian Meier
Tema: Les fruites
Subtema: Contrast de cultures

El mango és un dels fruits exòtics i més coneguts i apreciats, alguns ho consideren com el rei de la fruita. Cap altre fruit té un gust tan exòtic. És una fruita tan corrent per als habitants dels tròpics com la poma per als europeus. El seu cultiu és propi d'aquestes zones de clima tropical i subtropical, degut principalment al fet que no suporta el fred. La temperatura idònia per al seu desenvolupament òptim oscil.la entre els 20 i els 26 graus de temperatura mitjana anual. A la península la seva introducció ha estat relativament recent i les seves possibilitats de cultiu es circumscriuen a zones molt limitades de la Costa Tropical de Granada i Canàries.

Encara que s'adapta a tot tipus de sòls, prefereix els de bon drenatge i poc alcalins. Els sòls fèrtils, l'aigua abundant i les temperatures i llum adequades fan de la Costa granadina un lloc idoni perquè creixi aquest peculiar fruit. Durant l'hivern, les baixes temperatures mantenen a la planta parada, convertint-se aquest en un element que limita el seu desenvolupament vegetatiu. Aquest factor, per contra, 'estressa' a la planta de manera que fa possible una floració precoç i abundant. Això permet una fructificació prematura que no tindria en altres condicions. El mànec ha de tenir calor i temps sec. Creix amb més vigor i en millors condicions als turons una mica allunyats de la influència marina. La recollida de la fruita està compresa entre setembre i desembre.


Informació treta de:

1 comentari:

  1. Un cop més, hauries de treballar més el teu apartat "contrast que cultures". Què representa el mango, en aquest sentit?

    ResponElimina