dilluns, 14 de març del 2011

Platans


Plàtans o Bannanes!

Tema: Les fruites

Subtema: fotografia

Els plàtans són molt rics en hidrats de carboni per la qual cosa constitueixen una de les millors maneres de nodrid d’energia vegetal el nostre organisme.

La banna o plàtan és el fruit en forma de baia oblonga i arquejada del bananer, de polpa farinosa i pell gruixuda, mancada de llavors i comestible.

És una planta originària de les zones tropicals de l’asia Sud- oriental d’on posteriorment va passar a ser conreada a Àfrica, America i a altres indrets del món de clima similar, com ara oceania i Austrlàsia. Els bananers de les Illes Canàries són, generalment, d’una varietat nana.

Ara parlaré de la história dels plàtans o bannanes. A Nova Guinea s'han trobat evidències d'haver estat conreades des de fa 8.000 anys cosa que converteix el conreu del bananer (com altres del grups dels reproduïts vegerativament) en un dels més antics de la Humanitat.

A l'Amèrica Central aquest conreu va acabar tenint una gran influència sociopolítica de la mà del control, monopoli de facto, d'empreses nord-americanes com la United Fruit Company(actualment Chiquita) i que va donar lloc al concepte de República bananera.

La informacio esta treta http://www.botanical-online.com/platanos1catala.htm http://ca.wikipedia.org/wiki/Banana

I les fotografeis son fetes per mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada